Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 29 oktober 2011

Kunnen O-platen voor Pompiers tijdens Carnaval 2012 dan toch door onduidelijke wetgeving?


In tegenstelling tot wat werd gezegd in het artikel over de Oilsjterse Pompiers blijkt het toch allemaal niet zo eenvoudig door een interpreteerbare wetgeving!
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2011/10/pompiers-moeten-in-regel-zijn-voor.html

In het vorige artikel hamerde burgemeester Ilse Uyttersprot over het verbod op oldtimervoertuigen tijdens de carnavalsdriedaagse
(de O-plaat-voertuigen).
Terwijl ze een uitzonderingsmaatregel kreeg van het parket voor 2011, liet zij weten dat het in 2012 niet mogelijk zal zijn dit op dezelfde manier aan te pakken.

Het betreft de interpretatie van het verkeersreglement dat O-platen alleen op de openbare weg toelaat bij een manifestatie.

NV-A gemeenteraadslid Ignace Verhaegen ging zelf op zoek en kreeg een antwoord van DIV - dienst geschillen:
"Het gaat over de interpretatie van een manifestatie. De wet heeft daarvoor geen enkele definitie, er staat nergens dat het moet gaan over een oldtimermanifestatie. Het moet dus ruim worden geïnterpreteerd als rondritten en toeristische rally's maar evengoed andere bijeenkomsten georganiseerd door instanties zoals beurzen en tentoonstellingen."
Verhaegen liet de brieven die hij kreeg van de dienst voor inverkeerstelling (DIV) lezen aan de burgemeester.
Verhaegen: "er werden gerechterlijke dossiers zonder gevolg geklasseerd omdat de rechter van de politierechtbank niet kon aantonen dat er een verband moet bestaan tussen de manifestatie en de oldtimers."

De stad voerde als bijkomend argument de 'veiligheid' aan, die vaak ontbreekt / ontbrak bij diverse 'uitgangswagens'.
Voorlopig blijft wel de mededeling van de stad van toepassing dat er een verbod is voor uitgangswagens tijdens carnaval om op de openbare weg te komen. Tenzij ze in orde zijn met alle boorddocumenten en deze 'pompiers' ook voldoen aan alle wettelijke technische vereisten om aan het verkeer te mogen deelnemen.
Het maximum aantal personen in de wagens moet bovendien overeenkomen met wat in het gelijkvormigheidsattest is vermeld.

Wordt -mogelijk- vervolgd!


(foto hieronder: Pompiers 2011 door Belgian David)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten