Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 22 november 2011

Update: 3 nieuwe groepen in stoet van 2012 bekend! Proficiat voor Oeverboeft, De Schoitkitten en Bepikt En Bestoelen! Maar Kalisj haakte af!


(foto Carnavalaalstkoentje, De Schoitkitten 2011)
De eerste nieuwe naam in de stoet 2012 was 'Kalisj'.
Maar Kalisj besloot dan toch niet mee te doen (bevestigd in mail op 24 november):
"Wij doen niet mee in de stoet van 2012. Uiteindelijk geen tijd genoeg om alles op te starten," aldus Kalisj.

De tweede naam én de eerste échte nieuwkomer is 'Oeverboeft':
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2011/11/olg-oeverboeft-werd-akv-oeverboeft.html

En nu werd de derde naam én aldus tweede nieuwkomer dus bekendgemaakt!
*Update: en uiteindelijk ook de vierde naam én derde nieuwkomer: Bepikt En Bestoelen, zie artikel:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2011/12/3e-nieuwkomer-stoet-2012-bepikt-en.html


Wat meer over De Schoitkitten:
De losse carnavalsgroep ‘De Schoitkitten’ wordt na zeven jaar een officiële Aalsterse carnavalsvereniging. Voortaan zullen ze dus door het leven gaan als ‘AKV De Schoitkitten’.

Het verhaal van De Schoitkitten begint in het najaar van 2005. Enkele 16-jarigen kwamen op het idee om een eigen carnavalsgroep op te richten. Gaandeweg sloten meer en meer vrienden zich aan bij de groep en organiseerden ze steeds meer activiteiten om uiteindelijk een mooi totaalplaatje af te leveren op Aalst carnaval. De laatste zes jaar zijn ze uitgegroeid tot een goed functionerende carnavalsvereniging die zich vol trots wil tonen aan de toeschouwers.
Door hun goeddoordachte en actuele thema’s, hebben ze de laatste jaren de lokale en nationale kranten gehaald en worden ze steeds in beeld gebracht door de lokale en nationale tv-zenders.
In de toekomst wil de carnavalsvereniging blijven uitpakken met sterke thema’s waarover nagepraat zal worden. AKV De Schoitkitten hoopt dat Aalst Carnaval 2012 weer even schitterend wordt als de voorgaande jaren en dat deze officiële erkenning nieuwe deuren voor hen zal openen.

We wensen AKV De Schoitkitten véél succes tijdens de stoet 2012!

Volledig toevallig maakten we onlangs nog een artikel over deze -toen nog- enthousiaste Losse Groep:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2011/10/het-verhaal-van-een-losse-groep-de.html

De Schoitkitten 2011 op YouTube (door Dectrodaan):


(tekst via AKV De Schoitkitten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten