Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer & Seppe Baeten stelden zich voor als Kandidaten-Prins Aalst 2025! Binnenkort volgen Johan & Sjalen nog! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 30 januari 2012

NIEUW op 'www.carnavalslintje.be': de volledige Nominette-geschiedenis!


De Firma Nominette geeft je via de website
http://www.carnavalslintje.be/
vanaf nu een VOLLEDIG overzicht van liefst 1236 carnavallintjes of 'Nominetjes' en nog eens 1128 'Specialekes'
Ongetwijfeld een bijzonder unieke verzameling!


Reeds vanaf de jaren 50 (1954) bracht bijna elke Aalsterse Prins een 'carnavalslintje', beter gekend als 'Nominetje' uit.
Het is 'een eer' zo'n hebbedingetjes te krijgen!
Naast de Prinsenlintjes en lintjes van groepen, kandidaten en meer door de jaren heen, bewonder je vast ook de 'Specialekes' op de website.
Ook daar lang surfplezier en vast en zeker ook wat leerijke achtergrondinformatie, want die staat erbij.
Geniet van dit stukje Oilsjters Cultureel Werelderfgoed!

Primeurinfo met dank aan Dhr. Van Iersel van de Firma Nominette!
Chris Vangoethem en Lieven Goubert werkten mee om het verzamelen van de Oilsjterse Nominette-geschiedenis te realiseren!

Vraagje? info@nominette.com

Eerder artikel:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2011/09/nominette-is-het-succes-lintje-van.html

Nog 2 'voorbeeldjes':
(lintje 1): FRANS DE BOITSELIER (fransky) is de eerste verkozen prins. Hij won van de legendarische Ajuinboer Albert Verbestel!

(lintje 2)SENOR ALOSTINO alias ROBERT WATERSCHOOT wordt in het jaar van de wereldtentoonstelling (1958) de eerste prins van Aalst die in...Dendermonde geboren was!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten