Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

woensdag 18 januari 2012

Stoet 2012: iedere deelnemer MOET zich inschrijven!


(Carnavalaalstkoentje, Losse Groep 't Es Ter Oever 2011)

Nadat eerder bekend gemaakt werd dat er vanaf 2012 nieuwe regels komen rond Losse Groepen, heeft men bevestigd dat men die regels ook STRENG ZAL TOEPASSEN!
Eerder schreven we al:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2012/01/aalst-carnaval-2012-oplossing-voor.html

Zelfs in politieverordening!
De politieverordening verbood al de deelname van niet-ingeschreven Losse Groepen en ook het algemene reglement vermeldde hetzelfde (artikel 2).
Daarin staat ook letterlijk dat niet alleen Losse Groepen, maar ook INDIVIDUELEN die wensen deel te nemen aan de zondag- én maandagstoet die inschrijvingskaart duidelijk moeten kunnen voorleggen!

M.a.w. een Losse Groep met 7 leden krijgt voor ELK lid een kaart...

(Losse Groep, Stoet 2010)

Kwaliteit
Een thema is ook voor Losse Groepen verplicht en de uitwerking moet 'naar Aalsterse norm' zijn, dus 'kwalitatief Peper en Zout'.
ALLE Losse Groepen zullen ook starten aan de Houtkaai.
Een andere invoegplaats is uitgesloten...
'Wie geen geldige inschrijvingskaart heeft en/of niet aan de vorming start, wordt zonder pardon uit de stoet gezet'!
Door de 'strenge aanpak' wil men de timing van de stoet verbeteren, nu men een exact beeld heeft van het aantal groepen (Vaste-, Officiële- én Losse Groepen).
Verder is ook elke Groep verzekerd, nu iedereen zich MOET inschrijven.
Info en voorwaarden + inschrijvingsformulier (inschrijven kan tot maximum 9 februari) via
http://www.aalst.be/carnaval

Losse Groepen kunnen ook lid worden van het 'Charterelle'.
Via dit initiatief waarborgen ze de 'Oiljsterse Spirit'.
Op vrijdag 3 februari om 20uur in de Graaf van Egmont, Grote Markt is er de 'Algemene Vergadering'.
Meer info via:
http://www.delossegroepen.be/


(Losse Groep, Stoet 2009)

Reacties
Dat dit voorstel -en vooral het voornemen dat het dit keer géén dode letter blijft- op gemende reacties stuitte, is de logica zelve.
Velen vragen zich af hoe men ook op andere plaatsen (naast de startplaats) de controle gaat praktiseren.
Een 'sas' (?) voorzien midden in het parcours zorgt voor een versmalling én nog meer oponthoud, is een veelgehoorde reactie!

(Losse Groep met zéér actueel onderwerp, 2010)

De tegenstanders jammeren vooral over de beknotting van de eigenheid van de Losse Groepen: het zich 'vrij' bewegen tussen de Officiële Groepen 'op eigen tempo' is dus blijkbaar uitgesloten vanaf nu.

(Carnavalaalstkoentje, Losse Groep 2008)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten