Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer & Seppe Baeten stelden zich voor als Kandidaten-Prins Aalst 2025! Binnenkort volgen Johan & Sjalen nog! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 30 november 2013

Kleurrijke beschermingspanelen vanaf Carnaval 2014!

(Foto ©Carnavalaalstkoentje, carnaval 2013: 'saaie beschermingspanelen')


KLEURRIJKE PANELEN

Carnaval 2014 zal wat kleurrijker verlopen door enkele creatieve maatregelen die het straatbeeld meteen meer sfeer zullen geven!
De traditionele 'beschermingspanelen', die monumenten, parkeerautomaten en boompjes moeten behoeden van carnavalsvandalisme, verliezen hun 'grauwe' kleur en worden 'vrolijke pareltjes'...

Een dozijn Aalsterse scholen is vanaf nu al begonnen om van de meer dan 100 panelen ware kunstwerkjes te maken!
Uiteraard met een carnavaleske invalshoek.

Onder begeleiding van hun leerkracht en na een 'workshop kunstig verven', zijn de kinderen al gestart met deze opdracht.
Alle panelen zullen uiteindelijk gecoördineerd worden, zodat enige uniformiteit toch de nodige leidraad zal worden in dit verhaal.
De Stad Aalst helpt ook nog een handje door sjablonen door te geven, zodat alle panelen op het einde toch gemeenschappelijke herkenning opleveren.

(Foto ©Carnavalaalstkoentje, affiches op beschermingspanelen)


GEDAAN MET THEMA-RECLAME?

Carnavalaalstkoentje maakt zich wel de bedenking die ook de carnavalsgroepen ongetwijfeld gaan maken...
De voorbije jaren werden de panelen traditioneel 'versierd' met de thema-affiches van de groepen (zie ook foto hierboven).
Nu de panelen kunstwerken geworden zijn, is het de vraag of deze 'traditie' overeind blijft.
Bovendien kon je op sommige panelen soms 'jaren oude carnavalsinfo' terug vinden...

Bron artikel: eigen info & Het Nieuwsblad

(Foto ©Carnavalaalstkoentje, 'Beschermingspaneel')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten