Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 3 december 2013

Stoet 2014, 'bewust Losse Groep': OKG De Prot Pranillen

(©Carnavalaalstkoentje: De Prot Pranillen 2012)


GEMOTIVEERDE LOSSE GROEP

Op deze blog hielden we al enkele groepen tegen het licht die wat graag AKV willen worden, nu de Stad Aalst voor 2014 de 'Groepenstop' opheft en er dus 'onbeperkt' inschrijvingen mogen zijn (tot 31 december 2013).
De laatste schattingen brengen het totaal 'verwacht' aantal nieuwe AKV's op (onder voorbehoud) 17 tot 20! (diverse bronnen).

Toch zijn er Losse Groepen die bewust ook 'Los' willen blijven.
Eén van hen is OKV De Prot Pranillen, toe een 'jaar 3' in 2014!

Carnavalaalstkoentje vroeg aan Geert Moens (foto bovenaan artikel) naar de motivatie om juist voor Losse Groep te kiezen.

Carnavalaalstkoentje:
"Stel jullie groep eens voor?"

Geert:
"Wij zijn De Prot Pranillen': samen met enkele vrienden (al dan niet met een AKV-verleden) besloten we om 3 jaar terug ne Losse Groep op te richten. Het doel? Ons amuseren is 't belangrijkste (en af en toe iets drinken), maar we willen het wel 'netjes' houden.
Dus werken we met 'thema's: ons eerst jaar 'Tai Import / Export'....
Ons 2e jaar 'De Kelly's'..."


(©De Prot Pranillen: logo)


NIEUW REGLEMENT

Carnavalaalstkoentje:
"Losse Groepen mogen AKV worden, jullie doen dat bewust niet. Waarom eigenlijk en wat nu? De reglementen worden strenger voor pakweg grotere constructies...?"

Geert:
"Nu het reglement wijzigde, hebben we dan ook wat 'aanpassingen gedaan': de 'grote kar' vervangen we door 2 kleine, maar 't zal niet zomaar gaan om karretjes ..
Verwacht maar iets 'speciaals'! We zijn nu al bezig aan ons kostuum en weten al hoe de wagentjes er gaan uitzien..
En het publiek is steeds aan 't lachen als we voorbijkomen, dat zal nu zeker niet anders zijn...
Schrijf maar op: de 'bewust' Losse Groep OKV De Prot Pranillen zal er staan op 2 maart!"


We danken Geert voor de medewerking aan dit artikel!

Ook 'AKV vanaf 2014' of 'bewust Losse Groep'?
En je wil 'gratis' je groep eens voorstellen aan een groot publiek?
Contacteer ons:    carnavalaalstkoentje@hotmail.com

(©Carnavalaalstkoentje: De Prot Pranillen 2013)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten