Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer & Seppe Baeten stelden zich voor als Kandidaten-Prins Aalst 2025! Binnenkort volgen Johan & Sjalen nog! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 13 april 2014

'De Spersj' is Kandidoot-Orendprinsj 2015!

(©Carnavalaalstkoentje: 'De Spersj')


'DE SPERSJ' KANDIDAAT-ARDENPRINS 2015

"Bestekes,

Bij deze stellen wij graag even onze kandidaat de Spersj voor, voor zover dit nog nodig is...

In 1998 zette Serge Monsieurs (beter gekend als de Spersj) zijn eerste stappen in het carnavalmilieu en welbepaald op onzen Orend, het carnaval op rechteroever bij de groep De Bierleppen.
Op dat moment was dat de grootste groep van Arend Carnaval.

Aangezien Serge is opgegroeid op den Orend (wijk tussen de Moorselbaan en de Leopoldlaan), is het begrijpelijk dat zijn eerste carnavalsstappen hier gezet zijn.
In 1998 is Peter “Den Board” Van Nuffel Orendprinsj, wat later op de Spersj een grote invloed zal hebben.

Na de geslaagde passage op onzen Orend wou de Spersj ook deelnemen aan Aalst Carnaval en koos voor de minst gemakkelijke oplossing door zelf een carnavalgroep op te richten “AKV Drolleg”.
Met AKV Drolleg, waar hij 3 jaar voorzitter was, behaalde hij mooie resultaten in de categorie kleine groepen. Ondertussen is de Spersj actief gebleven bij De Bierleppen met Arend Carnaval."


(©Carnavalaalstkoentje: 'De Spersj' aan het werk)

"In 2001 was een overgang naar de categorie grote groepen een logische stap aangezien Serge, die ondertussen de bijnaam “De Spersj” heeft gekregen, een creatief persoon was en nog steeds is.
De Spersj sluit zich aan bij AKV Pertotal, op dat moment top 4 bij de grote groepen.
2 jaar later wordt Serge gevraagd om zijn creatief brein te laten werken voor AKV Geloeif Mè Goed, op dat moment een groep met 'grote' ambitie.

In 2003 wou de Spersj ook één van zijn kinderdromen waarmaken door mee te dingen naar de titel van Orendprinsj. Hierbij werd hij gesteund door Tom Vermeir (Prins Carnaval 2004), Steve De Backer (Orendprinsj 2002) en De Foef (Prins Carnaval 1997). Met een verschil van enkele punten moest de Spersj de duimen leggen tegen Kenny D’Hondt (Orendprinsj 2003 en later Prins Carnaval 2008).

Na het drukke campagnejaar is het even stil geweest rond de carnavalsactiviteiten van de Spersj, al is hij achter de schermen actief gebleven voor groepen uit Aalst, Lede, Dendermonde en zelfs Ledeberg.

(©Patrick de Boeck: 'De Spersj', optreden Arendcarnaval 2014)


In 2011 sloot de Spersj zich opnieuw aan bij AKV Geloeif Mè Goed en bereikte hiermee direct de 1e plaats bij de kleine groepen met het thema “Oilsjt Keiremis”.Het jaar daarop de 3e plaats, met het thema “Oilsjt in volle bloei”. 2013 is het jaar waar de Spersj zich opnieuw op onzen Orend is gaan bewijzen, door mee het decor te helpen maken voor onzen Orendprinsj 2014 Nick. Dit heeft voor hem de goesting om nog 1 keer mee te dingen naar de titel van Orendprinsj, opnieuw aangewakkerd.
De Spersj is de laatste jaren actief bij AKV De Moilentrekkers-Beplekt of Bezoepen,
sinds 2014 een officiële Kleine Groep!

Het campagneteam van De Spersj ver 2015 op 'n Orend."


Tekst: Kenny Baele (+ eigen toevoeging),
vanop de facebookpagina van 'Kandidoot Orendprinsj De Spersj vér 2015'!

Op deze blog komen we later nog (uitgebreid) terug op 'De Spersj'!

We wensen 'De Spersj' veel succes toe in zijn campagnejaar!

*UPDATE*
Door de omstandigheden in de 'zaak GMG',
waar ook 'De Spersj' bij betrokken is en was,
besloot hij zijn campagne stop te zetten.

                ***Respect voor deze moeilijke beslissing!***

Geen opmerkingen:

Een reactie posten