Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 14 februari 2015

Carnaval 2015: Tijdelijke Tentoonstelling & het Carnavalsmuseum!

                 (Foto's ©Carnavalaalstkoentje)

CARNAVALSMUSEUM

Het Carnavalsmuseum biedt het ganse jaar door een permanente tentoonstelling over het Aalsterse Carnaval en zijn rijke geschiedenis.
Met beeld, geluid, attributen en veel aandacht voor het totale concept, wil men aantonen dat dit carnavalsgebeuren leeft en toch houdt aan traditionele waardes, zoals bv. de Voil Jeanet.

Meer over een bezoek aan die museum?
Bekijk onze reportage: KLIK

't Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst
Oude Vismarkt 13 9300 Aalst
tel. 053 72 36 02
musea@aalst.be

Openingsuren:
dinsdag tot vrijdag: 10 tot 12 uur en 13 tot 17 uur
zaterdag en zondag: 14 tot 18 uur

OPGELET:
Gesloten op Carnaval: zondag 15 tot en met dinsdag 17 februari

MINI-PRAALWAGENTJES

Tot en met zondag 1 maart (tijdens de openingsuren van het museum), is er ook een tijdelijke tentoonstelling!


Je kunt de kunstwerkjes bewonderen van de kinderen die een ontwerp maakten om het Ros Balatum te bestijgen tijdens de zondags- en maandagstoet.


KLEURWEDSTRIJD

Ook de winnende kindertekeningen van de kleurwedstrijd voor de scholen
wordt er tentoongesteld.


AFFICHES

De niet gekozen inzendingen van de carnavalsaffiches 2015 worden eveneens getoond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten