Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 17 februari 2017

Aalst Carnaval 2017: Zjangsken moet ook dit jaar de jeugd sensibiliseren!


OP ZOEK(TOCHT) MET ZJANGSKEN

Net als vorig jaar kunnen jongeren deelnemen aan een informerende en sensibiliserende
zoektocht via de app van Zjangsken. 

Binnen deze zoektocht wordt er stilgestaan bij verschillende thema's als de alcoholwetgeving, wildplassen, gehoorschade. 
Bij het bereiken van het eindpunt krijgen de deelnemers een leuk en carnavalesk gadget.

Het uitgangspunt is dat je Carnaval op een veilige, verantwoorde én plezante manier moet kunnen vieren. Met een flinke dosis gezond verstand omgaan met alcohol is daarbij cruciaal. De richtlijnen, die trouwens het ganse jaar door gelden, zijn kort samengevat:
 

- 16 jaar: geen alcohol
- 18 jaar: geen sterke drank
+ 18 jaar: drink met mate



DE ACTIE

De dienst Samenleving en integrale veiligheid organiseert elk jaar in overleg met een aantal partners een preventiecampagne n.a.v. Carnaval. 

Met deze preventiecampagne wil de stad jongeren aanzetten om, net zoals het carnavalsfiguurtje Zjangsken, Carnaval te beleven op een leuke en veilige manier. En dat kan perfect zonder (of met weinig) alcohol!


APP

De Zjangsken-app wordt gelanceerd in de week voor Carnaval.
Beschikbaar vanaf zaterdag 18/02!


Tijdens deze week worden er een aantal actiedagen georganiseerd voor de secundaire scholen in Aalst, meer specifiek naar de tweede graad. Er wordt extra begeleiding voorzien door de preventiewerker bij de uitvoering van het opdrachtenparcours.

Meer weten over Zjangsken?

Voor meer info over de campagne kan je het team Integrale veiligheid contacteren:
administratief centrum - dienst Samenleving en integrale veiligheid - team Integrale veiligheid,
Werf 9, 9300 Aalst – laura.leroux@aalst.be – tel. 053 72 37 16. 

Bij de actie worden verschillende partners betrokken zoals de lokale politie, het JAC, de dienst Toerisme en de dienst Onderwijs.

Bron: persbericht Stad Aalst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten