Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

woensdag 15 februari 2017

Persmededeling 'De Losse Groepen' - De 3 'Geboden'!

Foto ©Carnavalaalstkoentje: De Losse Groepen

JOORLEKSE VERGERINK

Mier as 100 oonweizigen op de leidenvergerink van De Losse Groepen

Gepasseirde vroidag den 10den febrewore hemmen De Losse Groepen (van het Charterelle) eer joorlèkse vergerink g’had in De Koont.

I.F. 'Losse Groepen' 1949

OPROEP OON DE LOSSE GROEPEN

De volgenden oproep wierd op de vergerink gelanseird:

1. Probeirt eir ier te kauvelen deir een goeie oitbeldjink te bringen, anders valde me eir palmen in de stront en mokte de losse groepen in ’t algemien te schanne.

2. Aaft heir on ’t reglement da ge zelf goegekeird hetj, mor lotj eir ni doeng as ne schriftgelierden die zelf ‘t reglement ni een kaan van zennen/heren tek begintj te mauken.

3. Volgest da reglement meigde in de stoet op de plosj loeipen da ge zelf wiltj, mor invoegen gebeirt wel on de vèrmink.


I.F. 'Losse Groepen' 1954

GELKWOORDIG

Diskuusje?

De Losse Groepen woizen der verder op da ze gelek as attoid oepen stoon ver elke diskuusje die as doel heit de kwalitoit en de vlothèd van de stoet te bevorderen, mor enkel en allien as da gebeirt op basis van gelèkwoordighèd mé de ingeschreiven groepen.

Foto ©Patrick De Boeck: Raadzitting 2017

VERGEITEN

Voesj van de rest betreirt de verienigink De Losse Groepen dat er in de carnavalbrochure van ’t stad gien woerdeken on de losse groepen in de stoet gewadj werd.

De plechtige oeverhandigink van de stadssleiter on de prinsj op de roodszittink in de Weirf zen ze oeik ne weir vergeiten. ’t Zen assen!

De Losse groepen stelt vast dat het oontal losse groepen in de stoet sinds te tellingen/schattingen van 2014 stabiel bleift: een goei 200. (Bron: Stad Oilsjt)

Lid werren van De Losse Groepen (die de belangen van de losse groepen in de stoet verdeidigt) kaan deir e mailberichteken via de website van De Losse Groepen! KLIK

Foto ©Carnavalaalstkoentje: De Losse Groepen 1999

Geen opmerkingen:

Een reactie posten