Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 9 april 2012

5 voor 12 voor Oilsjterse Liekes! Een belangrijke OPROEP!!


Als we de unieke, zéér uitgebreide collectie van Oilsjterse Liekes willen behouden én liefst ook uitbreiden de komende jaren dan is het écht nodig dat iedereen daar z'n steentje toe bijdraagt door de ORIGINELE CD's ook effectief te KOPEN !!



Niet alleen is er het creatieve van de liedjes- en tekstschrijvers, er is ook GELD nodig om projecten te realiseren!
Carnavalaalstkoentje vroeg het aan Chris Boone:
"Soms investeert men eerst met de bedoeling 'x' aantal exemplaren te verkopen om uit de kosten te komen. Met de meerverkoop maakt men dan 'winst', die vaak opnieuw dient om te investeren in de volgende CD!"

KOSTEN

CD's willen maken is één zaak, een carnavals-CD ook effectief uitbrengen, een andere!
Steeds moet men rekenen op volgende kosten:
- opname-uren in een studio
- hoes ontwerpen
- drukwerk
- Sabam
- perskosten CD ...
samen goed voor enkele duizenden Euro's!

CD-PIRATERIJ

Een vaak terugkerende, terechte opmerking is dat men deze unieke CD's blijkbaar vaak kopieert...
Zonder het te beseffen, hypoticeert men zo de toekomst van dit stukje 'werelderfgoed'!
Ook de Oilsjterse liedjes behoren tot het 'totale concept' dat als 'Aalst Carnaval' erkend werd door Unesco!

OPROEP CHRIS BOONE (Prins Den Boein 2010)
























"Beste Carnavalisten, als ik terug denk aan het afgelopen jaar was het Beaters project meer dan geslaagd. Oilsjteneers & Oilsjteneskes zongen onze liedjes voor, met en na Carnaval, zelfs tot in de lagere en hoge scholen. Maar als ik de cijfers van onze Cd-verkoop bekijk, is deze eerder teleurstellend (en niet alleen bij ons). Daardoor word de toekomst van de Beaters onzeker.. Daarom ...wil ik een oproep doen aan alle muziekliefhebbers van Carnavalmuziek: Kopieer aub geen CD's, maar koop ze liever, zodanig dat je in het bezit bent van het orginele exemplaar! Wij steken er veel geld en tijd in, maar zonder een goeie verkoop zal dit niet meer mogelijk zijn. Aan iedereen die reeds een Cd heeft gekocht: BEDANKT! ;-)"

VIDEOCLIPS

Een bijkomend probleem / GEVAAR (!) zijn ook wel videoclips op YouTube.
Ook hier zit er een GEVAAR bij de nog niet op CD-gerealiseerde liedjes!

Zo kreeg ik -welliswaar verkeerdelijk- een warme oproep i.v.m. een liedje op YouTube!
Een liedje dat NU een carnavalshit werd, kreeg al -ongevraagd- twee (!!) clipjes op YouTube.
De uitvoerder (Gary) was verontwaardigd en vroeg daarna of ik de YouTube-clipjesmaker kon aansporen dit clipje alsnog te verwijderen.
Tot op heden zonder gevolg...
Meer zelfs.. er verscheen een tweede clipje...

"Goeie middag,

Ik vind het heel leuk dat je een filmpje maakt van mijn nieuw liedje, maak ik zou het nog leuker vinden moest je dit eerst vragen.
Wij maken nu liedjes om volgend jaar op onze cd te zetten, en als iedereen die dan op youtube zet, kopen de mensen de cd’s niet meer.
Ik ben zeker niet boos, maar zou je het filmpje van youtube willen halen en wachten tot volgend jaar om het er terug op te zetten aub.

Met vriendelijke groeten

Gary"


Dus lieve mensen, carnavalisten...
Besef aub het belang van originele CD's te kopen!

In de rechterkolom van deze blog staan de details naar de artikels over alle CD's van Carnaval 2012!

Van elke Carnavals-CD 2012 waarover ik schreef op deze blog, kocht ik ZELF een exemplaar! En dat doe ik eigenlijk al jarenlang, sinds de eerste uitbrenging van 'Aalst Zingt Lof der Zotheid'... En zo hoort het toch ook?!! Voor iedereen!
Enkel zo kan Oilsjt z'n unieke carnavalliedjes behouden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten