Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 23 juni 2017

Aalst Carnaval 2018 - Numerus Clausus dan toch eensgezind goedgekeurd!

Foto: Persbericht Stad Aalst

NUMERUS CLAUSUS VANAF 2018

Met een 'gedragen akkoord' werd de Numerus Clausus goedgekeurd!

Dat de Aalsterse carnavalsstoet korter moet, daarover was er al lang geen discussie meer.
Maar nu bleek er, na een week vol discussie, toch een eensgezindheid tussen alle betrokken partijen.

STATUS QUO

Foto: ©Carnavalaalstkoentje, POS 2017: 
                19u49 Statie, 22u28 Grote Markt!

Er komt een status quo voor de 80 vaste carnavalsgroepen en voor de 214 losse groepen.

Er kunnen voor de stoet van 2018 geen nieuwe groepen worden ingeschreven, de groepen die stoppen worden niet vervangen.

Dat geldt ook voor de losse groepen die vorig jaar inschreven.
Wie dus vorig jaar meeging kan dat ook in 2018...

MEERDERE MAATREGELEN

Foto: ©Carnavalaalstkoentje, Losse Groep 2017

Onder leiding van Burgemeester Christoph D’Haese heeft een delegatie van het College van Burgemeester en Schepenen (Ilse Uyttersprot, Ann Van De Steen, Caroline Verdoodt en Iwein De Koninck) vrijdagmorgen 23 juni, deze beslissingen genomen. 

Ze maken deel uit van een tiental maatregelen die er moeten voor zorgen dat de carnavalstoet sneller kan door de stad trekken, en dus niet zo lang meer zou duren.

Het akkoord werd besproken in aanwezigheid van de voorzitter van het Feestcomité Dirk Verleysen, vertegenwoordigers van de Charterelle, namelijk een 100-tal losse groepen en vertegenwoordigers van Carnavalist tot in de Kist (de AKV's). 

De andere ingrepen en aanpassingen worden later besproken en verder uitgewerkt. 

GEEN AFGESLOTEN PARCOURS

Foto: ©Carnavalaalstkoentje, Losse Groep 2017, 'afgesloten Statie'

Een volledige gesloten stoetparcours houdt veiligheidsrisco’s in.

Bovendien biedt het een extra belasting voor de organisatoren, geeft het een 'vals' veiligheidsgevoel en kost het handenvol geld.

Bevoegde eerste schepen Ilse Uyttersprot vatte het alsvolgt samen op Goeiedag Radio...


Ilse Uyttersprot:
"Een gesloten omloop, of een ganse stoet nadar, betekent zo maar even 7 kilometer 'afsluiting', een veiligheidsrisico dat we niet weerhouden hebben.
Hulpdiensten en veiligheidsdiensten vrezen problemen en dat willen we vermijden. Als stadsbestuur zullen we iets strikter opvolgen hoe iedereen het parcours volgt, iets meer stoetcommissarissen, iets meer toezicht op dat parcours.

En met al deze en nog een deel toekomstige maatregelen, streven we vooral naar een vlottere stoet, zodat het aangenaam is en blijft, zowel voor de organisatoren, de deelnemers, als de toeschouwers!"


Foto: ©Carnavalaalstkoentje, Losse Groep Postirkes, Oilsjt Positief

Bron: Stad Aalst, eigen berichtgeving & Stadsradio Goeiedag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten