Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 27 maart 2017

Carnaval Poperinge 2017: 4 Aalsterse Groepen en fotograaf Mario!

Foto's ©Mario Durieu, foto 1 = Beplekt Of Bezoepen

MARIO UIT MENEN

Mario Durieu is een fotograaf en carnavalist uit het verre Menen die elk jaar z'n carnavalshart toont in de lokale stoet, 
met een act vergelijkbaar met onze Aalsterse Losse Groepen...

Hij maakte al dikwijls prachtige fotoreeksen over Aalst Carnaval,
en is zelf het 'peper en zaat' in de lokale stoet van Menen.

Zondag 26 maart volgde hij eveneens de Aalsterse groepen in Poperinge!


Mario:
"Onze act ging over drie bekende Menenaars: Jacky Sport is de man die bijna in iedere wielerwedstrijd of veldrit in beeld komt op TV, zij het aan de aankomstlijn of tijdens een interview met een renner.

Pauletje het vrouwelijke personage is een van de Meense lokale fotografen, die op ieder activiteit in onze stad aanwezig is en foto's maakt voor Facebook.

Laurent is een politieker, schepen van stad Menen die wekelijks meer malen met zijn gezicht in de krant komt en die ambieert om met de volgende verkiezing burgemeester te komen van onze stad.
Een beetje fotogeniek, zoals burgemeester D'Haese van Aalst dus...

Daarom speelde mijn zoon Bart het personage van Jacky, was ik Pauletje de fotografe en hadden we van de schepen een levensgrote foto mee, zodat we hem overal in beeld konden plaatsen en mijn zoon er overal tussen of achter kon staan."



POPERINGE

Het carnaval van Poperinge lokte 5 Aalsterse groepen...

Naast Beplekt Of Bezoepen (foto bovenaan), kwamen ook Stièndoeid, De Toerenbiejoekes, De Schoitkitten en De Popollekes af.

De Popollekes:


Mario: 
"Ik kom al een 20 jaar naar de zondagstoet kijken in Aalst en al vele jaren nam ik ook foto's!
Als carnavalist uit Menen vind ik het Aalsterse Carnaval zo bewonderenswaardig.
Aalst is en blijft een voorbeeld voor Vlaanderen.
Het is ook niet te vergelijken met andere carnavals...


En ja, Prins Werner is voor me geen onbekende.
Telkens weer een blij weerzien als we elkaar ontmoeten!"
Ik heb hem ook dit jaar weer kort gesproken in Poperinge.
De Popollekes zijn er een vaste waarde in de stoet."



Mario:
"De stoet van Poperinge heeft z'n typische karakter met ook lokale groepen, maar de 'gastgroepen' uit Aalst en Lede vallen méér dan op als meerwaarde..."

De Toerenbiejoekes:


Stièndoeid:


De Schoitkitten:


TERUGZIEN

En ook dit kwam ons bekend voor...

Een wagen en wat pruiken:


Met dank aan Mario!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten