Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 18 april 2017

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 4, 2017-2018. Aflevering 14: AKV De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Patrick De Boeck 
                & AKV De ZZ-2x0 '17

TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze veertiende aflevering van het vierde seizoen 
'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen,
of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2017?
2) Een blik op de toekomst... ...2018?

Interview met Jens Van de Perre, 

bestuurslid / woordvoerder van AKV De ZZ-2x0


Jens:
"Na het behaalde resultaat tijdens carnaval 2016 (4e plaats), stond de groep bijna unaniem achter het idee dat 2017 hét jaar van alles of niets zou worden voor de Zieke.
Zeker als je weet dat we als laatste kleine groep over de markt zouden gaan.
Top 3 was het streefdoel en een gooi naar de eerste plaats was voor de meeste een optie.

Het thema was snel gekozen, maar de uitwerking ervan verliep iets moeizamer.
'De Windj' moest in al zijn facetten aanwezig zijn, zowel voor als tijdens de stoet.
Met onze fotocampagne op facebook waren we al een deel in ons opzet geslaagd..."



Jens:
"Zoals in iedere groep kwam de aanloop naar carnaval opgang, maar bij ons bleef dit langer uit dan verwacht en verliep die aanloop niet zoals we dit gewend zijn.
Strubbelingen binnen de groep, praktische uitwerkingen die niet verliepen zoals verwacht enz...

Kortom alles wat kon tegenvallen, is ook tegengevallen.
Gelukkig is de inzet gebleven en is de schwung erin gekomen, later dan verwacht, maar zoals altijd paraat op de vorming."



Jens:
"We hadden een fantastische en vlotte stoet, waarin de puzzel volledig in elkaar viel en waar we volgens ons, onszelf ook hadden overtroffen.
We stonden er, brachten sfeer, maakten veel windj en werkten dit alles af met het nodige licht.
Blijkbaar hadden we het bij het rechte eind, want zondag volgden reeds felicitaties vanuit alle kanten en wisten we hoe de Oitgeranzjeirde Jury er over dacht..."



Jens:
"Maandagavond werd ongetwijfeld een memorabel moment voor deze generatie Zieke Zjieratten, want ook daar werd onze prestatie beloond met de eerste plaats.
De winnaar binnen een ijzersterke categorie, méér dan een kers op de taart van onze carnaval.
Uiteraard hebben we dit stevig gevierd.

Wat dit nog het meest uniek maakte waren de reacties van de verschillende andere carnavalisten. Na de proficiat volgden steeds woorden zoals: ' Het was verdiend, 't es eir gejond… Zalig, echt iet apoort...' We hebben er een onvergetelijke editie van gemaakt!"



Jens:
"De eerste vergaderingen zijn achter de rug en carnaval 2017 werd geëvalueerd. We namen afscheid van onze voorzitter en enkele leden.
De groep werd dan weer versterkt door nieuwe leden, waaronder enkele die terugkeerden en we kozen een nieuwe voorzitter en bestuur..."



Jens:
"Carnaval 2018 is een jubileumjaar voor de Zieke en zal dus net iets feestelijker zijn. Het startschot is reeds gegeven met de aanloop naar onze quiz en praktische voorbereidingen van onze verschillende activiteiten. Ook bij ons lag de idee op tafel om van categorie te veranderen, om dezelfde redenen als andere groepen reeds aangaven.

We zijn er nog niet helemaal uit welke weg we precies zullen inslaan, maar het zal in ieder geval opnieuw bij de kleine groepen zijn. Een ding is zeker: wij zullen er in 2018 opnieuw staan en ook van ons jubileum jaar een fantastische editie maken."



Met dank aan AKV De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten