Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 30 mei 2017

Arendcarnaval: mag unieke wijkcarnaval eindelijk hopen op (financiële) steun?

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje / ©Patrick De Boeck

KRIJGT ARENDCARNAVAL EINDELIJK STEUN?

Jaar na jaar stuurt het bestuur van hét unieke Arendcarnaval op rechteroever dezelfde signalen: financieel is het een 'strop' om het geheel bol te werken...

De Aalsterse schepen Ann Van de Steen (SD&P, schepen van Openbare Werken en Stadsvernieuwing, Energie, Patrimonium en Regie der gebouwen), pleit nu voor de oprichting van een zogenaamde Werkgroep Arendcarnaval.


Schepen Van de Steen:
"Arendcarnaval was ook dit jaar een voltreffer, maar het bestuur van Arendcarnaval liet wel weten dat zij voor de komende edities hopen op meer financiële en logistieke steun vanuit de stad.
Vanuit diverse hoeken werd deze boodschap opgepikt.
Ik pleit nu voor een werkgroep “Arendcarnaval”, met vertegenwoordigers van het stadsbestuur, de Adviesraad Feestcomité van de Stad Aalst én het bestuur van Arendcarnaval..."



TEVREDEN

Het Arendse bestuur is die mening alvast genegen, maar hoopt vooral dat het 'project' (werkgroep) er komt én de gewenste resultaten oplevert.

Uit een eerder interview met onze redactie:
"De Arendverkiezing dient elk jaar om Arendcarnaval toch te kunnen betalen en elk jaar is het een zoektocht naar sponsoring.
Maar als je ziet hoeveel volk er de tent bezocht en hoeveel mensen de stoet bekeken?
Dan moeten we als bestuur wel verder doen hé...

Iets wat we allemaal als mening delen, denk ik.
Maar 't is veel werk én financieel niet te onderschatten...
Elk jaar die onzekerheid.
Gelukkig bestaat het bestuur uit vele enthousiaste mensen die ervoor 'gaan',
maar een beetje 'sponsoring', bovenop de huidige logistieke steun (waar we uiteraard het stadsbestuur al dankbaar voor zijn), zou ons alvast vele slapeloze nachten besparen.

Ik hoop, net als velen, dat Arendcarnaval- en Kermis mag blijven bestaan!
Mits énige financiële ondersteuning, moeten we ons -wie weet- die vraag niet iéder jaar stellen.
We leven op hoop!"


1981

Krantenarchief: eerste Arendcarnavalstoet in 1981

Met het carnaval op de Arendwijk bewijst men dat er naast het 'Grote' Aalst Carnaval, ook nog een ander volks carnaval bestaat in de Ajuinenstad.

Sinds 1981 organiseert men op Aalst Rechteroever z'n eigen carnaval.
Door de jaren veranderde het concept van de week na Aalst Carnaval, tot een driedaagse feest met het Paasweekend...

Schepen Van de Steen:
"Ik ben ieder jaar zelf present op 'Den Arend' en merk de grote verbondenheid tussen de mensen van de wijk.
In de vorige bestuursperiode heeft mijn collega Dylan Casaer, toen bevoegd voor Cultuur, via het project Volkse Buurten, ondersteuning gegeven aan Arendcarnaval.
Maar die draad werd helaas nadien niet weer opgenomen.

Ik zat zelf al herhaaldelijk samen met vertegenwoordigers van Arendcarnaval.
Door het tijdig opstarten van een werkgroep, om de volgende edities van Arendcarnaval voor te bereiden, ben ik ervan overtuigd dat we de nodige middelen en goodwill kunnen mobiliseren om de uitstraling van den Arend kracht bij te zetten."



2018

Voor 2018 zijn er alvast 3 Kandidaten-Prins!
 

Met Katleen, Steven en De Voegel bewijst de wijk NU al dat ze nog lang niet opgeeft...

De Arendwijk hoopt vooral een definitief 'steunplan'!

Bron Artikel: Schepen Ann Van de Steen 
                          + eerdere eigen interview(s)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten