Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 12 maart 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 11: AKV 't Es Noig


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze elfde aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?

80 JOOR KEIREMIS & 90 JOOR STOET



Interview met 'Sisseloe' Dave, AKV 't Es Noig


Sisseloe:
"AKV 't Es Noig had een heel goede aanloop naar carnaval. Met gans onze groep ook veel weg geweest: bals, feestjes... Ik vind dat groepssfeer heel belangrijk is en ja, we zijn in de eerste plaats een carnavalsgroep. Dus 'ons amuseren' moet bovenaan de doelen staan.

Ik wist dat we vandejaar sowieso niet zouden meedoen voor een hoge prijs. Vorig jaar de top 20 vanuit de 'C', da's uniek en dan is de 'A' gevaarlijk voor een 'bosj'.
Ons thema '80 joor Keiremis en 90 joor Stoet', met beiden gecombineerd in de uitbeelding van wagen en kostuum. Ook 't stoetliedje was goed..."



Sisseloe:
"We hebben ons 'gralek gesmeiten': dans in orde, publiek vond het goed en heel veel details getoond, met die balonnen in ons kostuum, de afwerking van de wagen, graffiti van WAF.
Als ge ons zag passeren, ge kon uw ogen de kost geven.
Er was veel werk aan en ik moet dan ook iedereen bedanken die meehielp.

Maar de uitslag... jammer, maar is nu zo... 37e.
Dan denk je eerst van 'dju', maar dat was maar (heel) efkes. Daar trekken we ons niks van aan als het op 'carnaval vieren' aankomt.
We zijn nadien erin gevlogen tot de laatste minuut 'carnaval 2018'..."



2019

Sisseloe:
"Ik heb het de vorige keer ook gezegd: ik ben al 10 jaar de trotse voorzitter! Een fiere 'veerzitter' zelfs!
Na de eerste vergadering weet ik dat we, alles bij elkaar, met nog meer volk in de stoet gaan lopen.


Er waren aanvragen van toffe mensen die ons komen versterken en ik ben overtuigd dat we voor volgend jaar opnieuw iets gaan neerzetten...
In de eerste plaats door heel veel 'buiten te komen'. Maar we zijn van plan om ook terug rond een tof onderwerp te bouwen. En, mits inzet van iedereen, zullen we opnieuw 'gezien' worden in de stoet van 2019!

17 jaar 't Es Noig, is al 17 jaar 'plezier en amusement'..."



Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV 't Es Noig

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Hans Stieperaere

Geen opmerkingen:

Een reactie posten