Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 4 januari 2018

Aalst Carnaval 2018 - Stoetthema AKV Dest Goe Schief - 'In Oilsjt Es De Wereld Klein!'


IN OILSJT ES DE WERELD KLEIN

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2018'!

• Wat stellen de groepen voor in de 90e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?

• Sinds 1 september groeit de reeks aan op onze blog...

Als vijfendertigste in een (lange) rij, AKV Dest Goe Schief!


Shauny (Woordvoerster) :
"Dest Goe Schief gaat voor de 6e keer mee in de stoet bij de Kleine Groepen!"

ONDERWERP:
'In Oilsjt Es De Wereld Klein!'

OITLEG:
"Nevest moi woeint der ne Cyprioet , onze Turksen bakker zen broeid es goed. Menne biejnaver dades ne Marokoon mor doinen Arabier op mé weirk kaank ni goe verstoon. Né Sponjord da friet bakt tes serjees en oeik mé nicht es getraat mé nen Chinees. Den Afghaan oit de nachtwinkel eit een zotte smoel. Onze Prinsj carnaval veirig joor, da was zelfs ne Poel . Multiculturariltoit en diversitoit, Oilsjt mixt! Dades e foit! In’t kert : De wereld es klein op en rond de veirkemert!"

UITLEG:
"De wereld is klein. Een spreekwoord dat iedereen welbekend is. Iedereen kent iedereen. De dag van vandaag is dat niet zo evident meer. De verschillende culturen en nationaliteiten die met elkaar moeten samenleven brengen conflicten met zich mee in de samenleving."


Shauny:
"Aan de hand van dit onderwerp willen we naar buiten brengen dat integratie een deel is van de stap in de goede richting. 

Dit jaar werken wij nauw samen met ‘Aalst Mixt.’ We weten dat er veel vooroordelen zijn tegenover mensen met andere afkomst, maar de manier waarop ‘Aalst mixt’ vorig jaar aan zelfspot deed (parodie op zwarte piet) vonden we de max...De leden van Aalst Mixt proberen zich optimaal te integreren en gaan zelfs mee in de carnavalsstoet. Dit jaar zullen wij hen bijstaan bij het maken van hun wagentje. Hoe de samenwerking met deze vereniging verder zal verlopen, zal in de komende weken duidelijk worden."


Dest-Goe Schief nam Adam op in de groep. Zijn verhaal komt terug in verschillende, prachtige filmpjes!

Foto: ©Leen De Smedt


-> Bé Liebaut: KLIK
-> Op Café: KLIK
-> Nor D'Allen: KLIK
-> Nor 't schoel: KLIK


Shauny:
"We gaan in de stoet met 46 volwassenen en 2 kinderen...
De voorgaande plaatsen in rangschikking: 28, 15, 3, 7, 6.
We lopen in de 'C' als laatste Kleine Groep.
Ambities zijn er steeds, maar Dest Goe Schief wil zich vooral amuseren...
Het resultaat van onze maanden voorbereiding? Dat zie je op 11& 12 februari!"


GESCHIEDENIS

Het verhaal van kleine groep Dest Goe Schief als AKV!

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht...

Volledige Geschiedenis: KLIK

2017


2016


2015


2014


2013


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Leen De Smedt & ©Patrick De Boeck

Met dank aan AKV Dest Goe Schief!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten