Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 9 april 2017

Aalst Carnaval 2017 - Patrick De Boeck wint 20e Editie DAK 'Nationale Fotowedsrijd in Kleur'!

Foto's & Filmpjes: ©Carnavalaalstkoentje

EDITIE 20

Onder ruime publieke belangstelling van Burgemeester en Eerste Schepen, de laureaten, de inzenders, de mensen van DAK, leden van de FEN en vele sympathisanten, vond zaterdag 8 april de opening plaats van de 20e Fototentoonstelling 'Aalst Carnaval In Kleur' van DAK
(Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval)!

De fototentoonstelling van het ingestuurde fotomateriaal is te zien tot dinsdag 18 april.


U kunt de winnende werken en vele andere ingezonden foto's bewonderen in de foyer van Cultureel Centrum De Werf in Aalst (1e verdieping).

De winnaar dit jaar werd Patrick De Boeck, hobbyfotograaf die met het bijzondere 'Rare Spuiters' de jury wist te overtuigen...


DAK:
"De bijna 50 deelnemers bewijzen ook in deze 20e editie van deze Nationale Fotowedstrijd dat de waarde van een beeld veelzeggend is en het kleurrijke van onze carnaval in al zijn diversiteit een prachtige weergave oplevert.

Er waren veel enthousiaste mensen die alles digitaal vastlegden.
Een schat fotomateriaal, pareltjes van fotografie, experimenteel fotograferen, documenteren, publiceren, archiveren én bovenal zichzelf amuseren. 

En toch voelt het alsof we maar samen maar in staat zijn om misschien maar een 1/20 vast te leggen van het totale spektakel dat Aalst carnaval iedere keer weer te bieden heeft..."


DAK:
"Als fotograaf heb je immers 10 ogen nodig, maar ook het geluk om de juiste man op de juiste plaats te zijn.
Fotograferen schept een band...En creëert groepsgeest Fotograferen is ook geluk,voorbereiding, focus, aanvoelen en voorspellen..."



DAK:
"Bij een foto 'maken' is vooral doorzetting belangrijk.
Het spel van het weer, denk maar aan de maandagstoet.
Of de schemering op zondag, die de stoet plots een andere kleur geeft.
Tot de duisternis, waarin het spelen met licht een totaal andere invalshoek biedt..."



TOESPRAKEN

Toespraak Burgemeester D'Haese



Toespraak Voorzitter Antoine Van der Heyden



PROCLAMATIE TOP 10

Door Roger van Langenhove

10 Prijswinnaars & 5 Eervolle Vermeldingen...


Het verhaal van de TOP 10:




TOP 3 Winnende Foto's


WINNAAR GRIME EN KOSTUMERING

Door Roger van Langenhove



EXTRA PRIJZEN

Dit jaar een mooie meerwaarde!

Een basiscursus digitale fotografie 'Beeldexpressie' voor Bart Carael in CC De Werf enerzijds én een 2-daagse cursus door Lab9 voor de 2e winnaar, Charissa Wouters!



FEN

Het 'Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval' vzw, kortweg DAK, werd opgericht in 1985.

Omdat men 22 jaar lid is, kreeg men een prachtig eerbetoon van de Federatie Europese Narren.

F.E.N.-Vlaanderen is ruim veertig jaar actief in het Vlaamse carnavalslandschap en ook de overkoepelende organisatie van zeer veel verenigingen.

Filmpje: KLIK


SFEERFOTO'S

Geen opmerkingen:

Een reactie posten