Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 6 februari 2018

Aalst Carnaval 2018 - De 'Originaliteitsprijs Van Mossevelde' blijft bestaan als 'WVM-Luk Line Prijs


WVM-LUK LINE PRIJS

De grote 'Originaliteitsprijs Van Mossevelde' blijft bestaan!

Luk Sergeant van Line neemt de grote prijs over!

Carnavalaalstkoentje:
"Luk, we kennen je allemaal van de grote carnavalsaffiche op ’t “saroepfabriek” en de decoraties aan het station en het stadhuis? Jij en Line zijn dus sterk verbonden met Aalst carnaval. Maar nu deze grote prijs, waarom?"

Luk:
"Een dik jaar geleden sprak ik met Willy Van Mossevelde en die vertelde dat hij er ging mee stoppen. Willy wordt tenslotte een dagje ouder. De Originalitoitsprois WVM bestaat al tientallen jaren en ik vond dat deze niet mag verloren gaan, daarom heb ik de fakkel van Willy overgenomen.
Vorig jaar hebben we de naam niet veranderd, maar vanaf 2018 wordt het de “WVM-LUK LINE PRIJS” en in 2019 wordt het de “LUK LINE PRIJS”..."



Carnavalaalstkoentje:
"Wie kan de prijs winnen en waarom?"

Luk:
"Er is een geldprijs van 125 voor de origineelste losse groep en 250 voor de beste AKV.
We hebben voor 2018 een nieuwe frisse jury aangesteld en deze beoordeelt vooral originaliteit en 'den Oilsjtersen spirit'!"


Carnavalaalstkoentje:
"Wanneer weten we wie wat gewonnen heeft?"


Luk:
"De jury komt maandagnamiddag samen voor een laatste deliberatie en haar beslissing is definitief en onaanvechtbaar. Op maandagavond van carnaval, nog voor de officiele plechtige prijsuitreiking van ’t stad, maken wij via Facebook de winnaars bekend."

Carnavalaalstkoentje:
"Is er een plechtige prijsuitreiking?"


Luk:
"Neen, geen poespas. Later op het jaar zullen we in een nog te zoeken drankgelegenheid in alle stilte deze prijs aan de winnaars overhandigen!"

Carnavalaalstkoentje:
"Luk, bedankt voor dit raprap interview, want het zijn drukke tijden vijf dagen voor carnaval."


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Met dank aan Luk Sergeant!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten