Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

woensdag 23 oktober 2013

Beeld uit 'stripverhaal Jommeke' inspireerde zich op Aalsterse Carnavalstoet 2012! (& foto's carnavalaalstkoentje!)

(Stripfoto ter illustratie van dit artikel)

Een 'beeld' uit het verhaal van stripfiguur 'Jommeke', uit het  album getiteld 'Prins Carnaval', speelt zich duidelijk af in Aalst!

Uit de Jommekeskrant bij Het Nieuwsblad (woensdag 23/10/2013), blijkt dat de illustraties overeenstemmen met volgende Aalsterse uitbeeldingen:

1) AKV Possensje:

(Foto's ©Carnavalaalstkoentje)

2) AKV De Steijnzoel'n:

(Foto ©Carnavalaalstkoentje)

3) Stadsreus 'Iwein van Aelst':
(Foto ©Carnavalaalstkoentje)

Dat men daarvoor beeldmateriaal van Carnavalaalstkoentje gebruikte,
is uiteraard iets om terecht trots op te zijn...

Artikel met duiding naar de 'oorsprong' van het beeldmateriaal uit de strip. We danken deze uitgever voor z'n mooie weergave en promotie van het Aalsterse Carnaval!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten