Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 11 januari 2018

Aalst Carnaval 2018 - Stoetthema AKV Zjust Optoid - 'Travestieten Mauken De Tradiesje Van De Voil Jeanetten Kapot. Doorom Doe Zjust Op Toid 't Oe Da 't Moet!'


TRADIESJE

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2018'!

• Wat stellen de groepen voor in de 90e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?

• Sinds 1 september groeit de reeks aan op onze blog...

Als zesenveertigste in een (lange) rij, AKV Zjust Optoid!


Greg (woordvoerder):
"AKV Zjust Optoid gaat voor het derde jaar mee in 2018!"

ONDERWERP:
'Travestieten Mauken De Tradiesje Van De Voil Jeanetten Kapot. Doorom Doe Zjust Op Toid 't Oe Da 't Moet!'

OITLEG:
"Door woor da de maanen de Voil Jeanetten stoet kapot mauken mè verkliedj te goon as travestie, mè ploimen en aal – toentj Zjust Op Toid oe da ’t moet: mè een velle frak en kinjerkoesj…"

UITLEG:
"Daar waar mannen al jaren de Vuil Jeanettenstoet kapot maken door verkleed te gaan als travestie -pluimen incluis- toont Zjust Op Toid hoe het echt moet: met bontmantel en oude kinderkoets."


Greg (woordvoerder):
"Ons thema zegt het zelf al hé.... Een paar enkelingen die nog steeds volhouden om als travestiet in de belangstelling te willen loepen en 'onze tradiezje' kapot maken.
Zjust Optoid vond dat het nu écht wel genoeg is geweest!

We kozen een typisch Oilsjters thema, ook gesterkt door de initiatieven van o.a. 'Voil Janet Is Geen Travestie'. Zij slaagden er al in het aantal travesties te verminderen, maar het kan altijd beter.
Hoe dat nu in het 'écht' moet, gaan we laten zien in de stoet...

Efkes in 't Oilsjters:
natierlèk komt 'ons amezeiren' op de iejste plosj. En na dammen toch oever plosjen bezig zen: weir doeng tees joor ni echt vér een specifieke plosj. We goon mé een goei 25 maan in de stoet!

Nummerken 3 in de stoet, Zjust Optoid!"


GESCHIEDENIS

Het verhaal van kleine groep Zjust Optoid als AKV!

We maakten ook over deze derdejaarsgroep een mooi overzicht...

Volledige Geschiedenis:

2017


2016


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Patrick De Boeck

Met dank aan AKV Zjust Optoid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten