Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 10 april 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 28: AKV De Melkmoilen


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze achtentwintigste aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?

AUVERECHT EN DWEES



Interview met Prins Kenny, AKV De Melkmoilen


Prins Kenny:
"Carnaval 2018, 25 joor Melkmoilen, Auverecht en Dwees…
Een ludiek idee om uit te werken in den A, het was een risico van in het begin, dat wisten we. Het brengen tijdens het jaar was in ieder geval al geslaagd, want iedereen sprak er ons over aan, en nog..."



Prins Kenny:
"Ons enige probleem was dat we niet goed wisten hoe het te brengen in de stoet. Dit is dan ook bevestigd toen ze ons als 15e afriepen tijdens de prijsuitreiking.
Waren we teleurgesteld? Ja natuurlijk.

Het was 12 jaar geleden dat we als groep uit de top 10 geraakt waren. Hebben we het met carnaval aan ons hart laten komen? Neen, want ik was en ben nog steeds een fiere voorzitter!
Fier omdat iedereen zich tijdens de stoet gesmeten heeft en zich geamuseerd heeft, fier omdat we dit jaar kansen binnen de groep gegeven hebben om iets uit te proberen, fier omdat we toch wat investeringen gedaan hebben voor de komende jaren, en fier omdat het uiteindelijk allemaal Melkmoilenfabrikoot was...

We hebben ons als groep met de daugen terug geamuseerd. Met als kers op de taart dinsdag op het stausjeploin , waar wij vragende partij zijn om hier ook een 2e dag voor uit te trekken, met de pompier ‘Cyriel’ en aansluitend de verbranding."



2019

Prins Kenny:
"Wel Koen, laat carnaval 2019 maar komen. We hebben namelijk iets goed te maken.
De evaluatievergadering is al achter de rug, buitenstoeten staan gepland, het thema is gekozen, de eerste poppen zijn verkocht, de voorbereidingen zijn gestart...
Je merkt het, De Melkmoilen zijn gedrevener dan ooit..."



Prins Kenny:
"Op onze planning staan voorlopig 3 buitenstoeten en binnenkort starten we met de opnames van onze 4e Melkmoilen CD, ‘ Oilsjt Pozzetief’, die dit jaar opnieuw zal uitkomen tegen de carnavalsbezze.

Op 2 juni zal onze jaarlijkse BBQ doorgaan in de Chopin en op 18 augustus zal er terug een vissing zijn.
Ons groot eetfestijn is dit jaar wel verschoven naar 20 en 21 oktober in zaal De Brug.

Heel wat op onze kalender om terug centjes in het laatje te krijgen, maar we zitten op schema. Het zal nodig zijn, want we lopen komende stoet in den B… Ge wetj wel, den B van…. Come Back!"



Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Melkmoilen

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten