Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

woensdag 1 maart 2017

Aalst Carnaval 2017 - De Popverbranding

Foto's & Filmpjes: ©Carnavalaalstkoentje / ©Patrick De Boeck

POPVERBRANDING

Weer of geen weer, de traditionele afsluiter van carnaval is de Popverbranding!

Het meest emotionele moment ook van de driedaagse, al riep Prins Raf al snel uit dat carnaval gerust wat langer mag duren.


Duizenden mensen (18.000 volgens officiële cijfers) woonden het slotakkoord van carnaval 2017 bij op de Grote Markt, of het Vredeplein.


Prins Raf:
"Ik stoon op doezjenden selfies, moor 'k em veel mensjen leren kennen, allemaal met 't hert op de juste plosj. ‘t Was echt de max, merci.
Het was ne fantastische carnaval. Me wa reigen ma da kan allemaal gi kood.

Ik had den berremièster en de veirzitter van ’t Fiestkommitoit beloefd dakket kert ging aven, mor oigelèk emmek ging goestink om (verdommen ik klink ewa roor) om dei poep in brand te steiken. Volgens moi go z’oeik ni brannen want 't reigert te noig..."




POP GAAT IN VLAMMEN OP

En 'Onzjier'?

Die hield enkel van de zondagstoet en de Voil Janetten dit jaar!
De enige droge topmomenten...


Maar daar trekt nen Oilsjterse carnavalist zich nikske van oon...

Nog één feestnacht tegemoet!

Op naar de 'kaffekoeken' van Dozje...





Tot 11, 12 & 13 februari 2018!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten