Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 21 januari 2018

Alex De Kegel is de 66e Aalsterse Prins Carnaval! Sfeerverslag van een fantastische avond!


ALEX WERD VERKOZEN TOT PRINS 2018

In de Aalsterse Florahallen werd in de vroege zondagochtend van 21 januari Alex De Kegel verkozen tot Prins 2018!

Alex (24, AKV Eirg) haalde het, na een schitterende verkiezingsavond, van z'n medekandidaat Peter Van Keer (42, AKV Bjein Swanjee).


Het werd een spannende avond, met 2 topshows van hoog niveau!

Maar Alex bleek de beste voor de jury en in de theoretische proef.
Voor publiek behaalden ze allebei het maximum van de punten.

Eens de 66e Prins op het podium, barstte het uitzinnige feest los!




DE UITSLAG

SMS-voting: Peter 1072 (250/250), Alex 1532 (250/250)
Kennisproef: Peter 39/50 (195/250), Alex 44/50 (220/250)
Jury: Peter 202 punten (404/500), Alex : 207 punten (414/500)

In Totaal kreeg Peter 849 punten, Alex 884 punten



SHOWS

Twee ijzersterke kandidaten, twee fantastische shows!

Show Peter:

Gekenmerkt door de 30e verjaardag van CC De Werf en 'Dozje' die er voortaan 'gele filters' op de spots wou, de Numerus Clausus en de royale gelduitgaven van ons stadsbestuur... De 'eigen Dozje-bankbriefjes' torenden hoog boven de zaal uit...

Decors met prachtige 3D-effecten, het werken met ballonnen, en tal van verrassende nieuwe elementen die veel verbazing opwekten!




Show Alex:

De dwarsligger, het kunstige fietsrekje vlak voor het AC en de link naar het criterium.
Dozje demarreerde en Alex stal het hart met fijne humor: 'je pikt hier beter het velorek, dan de velo zelf'. Al leek de politieke koers al op voorhand afgesproken.


Dankzij spitsvondige, bewegende decors, zorgde Alex voor een perfecte oplossing voor zijn mindere fysieke mogelijkheden... Al deed hij met de armen toch flink wat dansjes mee. De moedige 'kapitein' van z'n imposante schip, bekeek 'zijn' zaal en zag dat het goed was!




AFSCHEID PRINS RAF

Eén week na zijn afscheidbal, is het rijk van Prins Raf afgelopen...

Op de tonen van zijn afscheidslied, liet hij Oilsjt merken dat Prinsen wel degelijk goede zangers kunnen zijn... De Prinsencaemere houdt zijn stoel al warm. Bedankt Prins 2017!




Reportage/Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Patrick De Boeck & ©Silke Hermans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten