Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 15 oktober 2015

Kenneth Van Lierde volgt Christoph Troch op als nieuwe voorzitter Aalsterse Feestcomité!

Foto: facebook: N-VA fractieleider Kristof Devos en Kenneth Van Lierde

OPVOLGING

Kenneth Van Lierde (43) voorgedragen als de nieuwe voorzitter van het Feestcomité van Aalst!

De 43-jarige Kenneth Van Lierde zal meer dan waarschijnlijk de nieuwe voorzitter worden van het Aalsterse Feestcomité!
Hij volgt in die functie Christoph Troch op,
die om professionele reden z'n functie neerlegde

MARC

Foto: ©Carnavalaalstkoentje: Marc De Bruecker

De meest verwachte kandidaat was Marc De Bruecker, voorzitter van carnavalsgroep AKV De Sjattrellen. 

In 2012 werd hij verrassend geen voorzitter toen N-VA plots met Christoph Troch op het voorplan kwam.

Ook nu leek Marc de favoriet, maar hij verkoos z'n carnavalsgroep boven een 'depannage' van het voorzitterschap.

KENNETH

Dat N-VA nu Kenneth Van Lierde naar voor schuift, was voor velen opnieuw een 'wit konijn', maar Kenneth is een graag gezien figuur...

Het officiële en enig geldige persbericht van donderdag 15 oktober:

Medegedeeld door Kristof Devos, N-VA Fractieleider:

Foto: ©Carnavalaalstkoentje: Kristof Devos

"Kenneth Van Lierde (43) is kandidaat om de nieuwe voorzitter van het Aalsterse Feestcomité te worden. N-VA Aalst draagt Kenneth voor, minder dan een week nadat Christophe Troch om professionele redenen het Feestcomité moest verlaten. We willen snel schakelen.
Met Kenneth kan het Feestcomité een vlotte doorstart maken.

Het Sint-Maartensfeest staat voor de deur en ook Carnaval komt al in zicht. Het Feestcomité kan dus niet lang zonder voorzitter blijven, nadat Christophe Troch (‘de Floeren’) om professionele redenen het Feestcomité moest verlaten. 
De werking van het Feestcomité mag niet in het gedrang komen.
De feesten van de Aalstenaars zijn te belangrijk. Gelukkig heeft het Feestcomité met Kenneth Van Lierde een sterke en logische opvolger in huis.

Kenneth Van Lierde zit al 2,5 jaar in het Feestcomité, en was nauw betrokken bij de nieuwe aanpak van Christophe Troch. 
Als voorzitter heeft Christophe Troch gewerkt aan de verjonging en professionalisering van het Feestcomité. Kenneth Van Lierde is helemaal mee met deze vernieuwing, en kan er zelf symbool voor staan.

Kenneth is een graag geziene figuur in Aalst, in het carnavalsmilieu en in het Feestcomité. Hij staat niet geboekstaafd als een partijsoldaat en is niet gelieerd aan één bepaalde carnavalsvereniging. Zijn neutraliteit, zijn natuurlijke feeling bij alle actoren en factoren van feestvierend Aalst, zijn ernst en uitstraling maken van hem de logische en de ideale nieuwe voorzitter.

Kenneth is vereerd dat N-VA hem voordraagt. Om voorzitter te worden, heeft Kenneth nu de handtekeningen nodig van minstens de helft van alle leden van het Feestcomité. 

"Ik heb er zin in”, zegt Kenneth. “Ik wil de komende dagen zoveel mogelijk steun verzamelen voor mijn kandidatuur”. 

Als voorzitter wil Kenneth verder bouwen op de fundamenten die de voorbije twee jaar gelegd zijn onder leiding van Christophe Troch. 
“Het feestcomité bruist weer van de nieuwe ideeën. Samen kunnen we onze Aalsterse feesten nog aangenamer maken voor de feestvierders en de bezoekers..."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten