Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 19 januari 2017

Stoetthema 2017: Geschalotterd - 'Me kardinool Jempi in de stoet. Oi goot toeinen hoe dat moet!'

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, Geschalotterd 2017

JAAR 4

Eén van de nieuwe AKV's in de stoet van 2014 was Geschalotterd!

Na 3 jaar 'Kleine Groep', stapt men in 2017 over naar Middelgroot...


KARDINOOL JEMPI

ONDERWERP:
'Me kardinool Jempi in de stoet. Oi goot toeinen hoe dat moet!'

UITLEG:
"AKV Geschalotterd goot vandejoor ni allien in de stoet. No 15 joor goot Prinsj Jempi nog isj mee in onze stoet. Hoi goot d' Oilsjteneers loten zing hoe dat’ vroeger was. Kardinool Jempi bringt vergiffenis oon aal de carnavalisten ver aal eer zonden en stommetoiten. Weir zèn in de stoet zèn volgelingen en goon de mensjen een unieke carnavalsbeleving geiven! Iederien van harte welkom in de keirk van Geschalotterd op 26 febrewore."

IN HET 'ALGEMEEN NEDERLANDS':
"Na meer dan 10 jaar maakt ex-prins Jempi zijn opwachting in onze stoet. Hij zal samen met Geschalotterd de Heiligen aanroepen om een tragedie zoals in april niet meer te hoeven meemaken, tevens zullen we ook Christoph D’haese en Ilse Uyttersprot danken voor de snelle en goede oplossing voor de getroffen groepen. Treuren zal er echter niet bij zijn. Het wordt zeker een feest op zondag 26 februari!"


Sven 'Katjes', voorzitter:
"We kozen voor Middelgroot en ja, toen kwam de brand hé...
Ik wil alvast iedereen bedanken die ons hielp op diverse vlakken, tot de stad toe én de oplossing van deze locatie, de BAKA.
We zijn iets later begonnen dan gepland, maar dat komt allemaal goed..."



Katjes:
"Dit jaar voor het eerst Middelgroot.
De groep telt een 30 tal leden.
Een goede mix van wagenbouwers, kostuumontwerpers en creatievelingen. Zoals de voorbije 3 jaar primeert in ons 4e jaar nog steeds het plezier (en tussen ons gezegd, in plezier maken zijn we bij de top in Aalst)."
  *Katjes werd ook de 2e Prinsj Kantine*


Katjes:
"Toch sluipt er beetje bij beetje ambitie in onze nog jonge groep. Niks moet, alles mag! Maar we gaan toch ons uiterste best doen om goed binnen te komen bij de middelgrote groepen."

Foto's: ©Patrick De Boeck, Geschalotterd 2016

Katjes:
"Belangrijk is dat we iemand speciaal meenemen in onze carnavalstoet.
Prinsj Jempi gaat na 15 jaar nog eens mee, en wel bovenaan op onze trekker!
Hij is kardinaal Jempi en we proberen samen met hem de oude dagen van carnaval terug te brengen, met een liedje dat iedereen bekend in de oren klinkt, in een moderner jasje gestoken.

Een echte carnavalsklassieker herwerkt met ludieke tussenkomsten.
Bij deze geven wij de primeur van ons liedje aan een man met een hart voor carnaval.
Aan iemand die steeds in de weer is voor alle groepen, voor wie niets te veel is!
Nr 69 in de stoet:
'No 15 joor giejne stoet, zal kardinool Jempi eir toeinen hoe dat moet!'..."


STOETLIEDJE




GESCHIEDENIS

Het verhaal van Geschalotterd als AKV!

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht...

Volledige Geschiedenis: KLIK

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje

2015


2014


Met dank aan AKV Geschalotterd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten