Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 30 januari 2017

Stoetthema 2017: Schied 'dj Oit! - 'D'Aa Garde in groeite form'

©Schie 'dj Oit! 2017

EERSTEJAARS

Eén van de 6 Nieuwe Groepen uit de stoet van 2017,
is AKV Schie' dj Oit!

Een gemotiveerde Kleine Groep die meteen mag starten in de 'C'.

Ook hier gingen we op bezoek...



Cédric:
"Met trots stellen we ons thema voor de stoet van 2017 aan jullie voor..."

ONDERWERP:
'D'Aa Garde in groeite form'

UITLEG:
"Vèr ons groeit debuut as akv brengen weir tees joor een ierbetoein oon de Keninklèke Harmonie d’ Aâ Garde. Dees verienegink, gestart in 1787, viert in 2017 eer 230ste joor. Reden te mier om ze ne kier goed in de blommekes te zetten. Weir rollen de roeie loeiper oit ver d' harmonie, eer jeegd (= de nieve generausje) en Cantinières toides de stoet."

IN HET ALGEMEEN NEDERLANDS:
"Voor ons grote debuut als AKV brengen wij dit jaar een eerbetoon aan de ‘Koninklijke Harmonie De Oude Garde’. Deze Aalsterse vereniging, opgericht in 1787 viert in 2017 zijn 230e jaar. Reden te meer om ze eens in de bloemetjes te zetten. Wij rollen de rode loper uit voor de harmonie, zijn jeugd (=de nieuwe generatie) en de cantinières tijdens de stoet."


Cédric:
"We zetten dus DOGA in de kijker dit jaar. 
Op de praalwagen zullen cantinières, de harmonie en de opvolging (=jeugd) te zien zijn."


Cédric:
"We lopen met 20-tal volwassene en 7 kindjes in de stoet.
De kindjes zijn de nieuwe generatie van DOGA en leven zich muzikaal uit op de wagen.
Het kostuum wordt ook door onze eigen leden ontworpen en gemaakt...
Iets waar we eveneens enorm fier op zijn!"



Cédric:
"Voor ons primeert het amusement dit jaar en daarbij een mooi afgewerkt thema (kostuum/liedje/wagen) als kers op de taart.
We lopen dit jaar onder het nummer 53 in het laatste gedeelte van de stoet, dus zal er ook wel het nodige licht op de wagen en kostuums aanwezig zijn.
Ons in de stoet zien?
Kom dan kijken op 26 & 27 februari naar AKV Schie 'dj Oit!"



Met dank aan AKV Schied 'dj Oit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten