Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 9 februari 2017

Stoetthema 2017: De Zwiejtollekes - 'In ’t aad stadhois en e verloten kastiel, haaft Dozzje zen maitresses in ’t gariel!'

©De Zwiejtollekes 2017

30 JOOR

AKV De Zwiejtollekes heeft al een rijke geschiedenis achter de rug.
In 2017 is deze Middelgrote Groep toe aan 'stoet 30'!


Het 'oudste' krantenartikeltje in ons bezit dateert van 1988, hun debuutjaar als 'officiële' groep:

WINNEN

De Zwiejtollekes wonnen de stoet van 2003 & 2009:

2003


2009


JUBILEUMKADER


KASTIEL

ONDERWERP:
'In ’t aad stadhois en e verloten kastiel, haaft Dozzje zen maitresses in ’t gariel!'

UITLEG:
"Na da ’t stadhois en kastiel Terlinden leigstoon, eet ne zekeren Christoph D. der niet beter op gevonnen om door zèn oigen rauze balletten te goon haven ... As ’s auves loot oeveraal de lichtekes oit goon, beginnen ze door te brannen en gebeiren door rore dinges … Smeyers, Verdoodt en De Brouwer zèn de maskes ‘van diensjt’ die in eer schoensjte balklied den oondacht van Christoph D. willen trekken. As echten kastielhier onvangt ’n door de vraakes …"

IN HET ALGEMEEN NEDERLANDS:
"Nu het oude stadhuis en Terlinden leegstaan heeft de burgemeester zijn kans gezien om ‘late’ vergaderingen te plannen. Samen met o.a. Smeyers, Verdoodt en De Brouwer durven de lichten ’s avonds wel eens aan of liever uit gaan..."

Foto: ©Patrick De Boeck: De Zwiejtollekes 2017

Bruno:
"In de brand van 27 april, zijn we écht alles kwijtgeraakt, dus we moesten van nul beginnen.
Maar ik denk dat we toch met een mooi resultaat zullen buitenrijden.
Dat geldt trouwens voor alle BAKA-groepen!"


Foto: ©Carnavalaalstkoentje: De Zwiejtollekes 2017, dec. 2016

Bruno:
"Ons onderwerp?
Wij vragen ons af wat er in het lege stadhuis en het lege kasteel Terlinden allemaal gebeurt... We vermoeden eigenlijk dat Dozzje daar zijn eigen Oilsjterse rauze baletten organiseert.
Sarah Smeyers, Caroline Verdoodt en Mia De Brouwer zijn de dames van dienst die in hun mooiste kleed door kasteelheer Dozzje verwelkomd worden op zijn feestje..."



Bruno:
"Ja, ook wij doen 'speciallekes'...In die rokken die we maken, komen twee schermen waarop foto's zullen vertoond worden.
Welke foto's en over wat?
Dat zie je in de stoet wel!
Maar ook de verlichting zal in orde zijn!
We lopen in de 'C', als nummer 70."



Bruno:
"Als ik het goed heb zijn we met 9 kinderen, 28 gekostumeerde leden en 12 gekostumeerde begeleiders.
Ambitie is dezelfde als altijd, kameraadschap primeert en als daar een mooi plaatsje aan vast hangt is dat mooi meegenomen, maar geen vereiste voor een goeie carnaval.
Anders waren we nooit 30 jaar ver gekomen!"



GESCHIEDENIS

Het verhaal van De Zwiejtollekes! KLIK

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht...

Foto's: ©Bjorn Van Ryckeghem

2016


2015


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje

2014


2013


2012


2011


2010


Met dank aan AKV De Zwiejtollekes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten