Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

woensdag 30 maart 2016

*SOAP* Op weg naar Carnaval 2016 : Het verhaal van AKV De Tsjoepeneizen! Aflevering 9: 'Terugblik / Vooruitblik': 'Carnaval 2016 is dood, Lang leve Carnaval 2017!'

Foto's & Filmpjes: ©Carnavalaalstkoentje en Patrick De Boeck,
                                  Hans Stieperaere & Björn Van Ryckeghem  / 
                                  of i.s.m. AKV De Tsjoepeneizen

VERHAAL

Op de redactie van Carnavalaalstkoentje komen allerlei verhalen binnen, het ene al plezanter om te horen dan het andere, maar met onze 'neus' voor interessante items, willen we deze kans grijpen:

AKV De Tsjoepeneizen nam ons, op regelmatige tijdstippen, mee naar carnaval 2016!

Een verhaal dat gestroomlijnd al liep vanaf carnaval 2015...

En... nog niet gedaan is. 
Op naar... 2017!


AFLEVERINGEN

In verschillende afleveringen updaten we u verder,
met als (geslaagde) einddoel: Carnaval 2016 zelf!

AKV De Tsjoepeneizen:
"Hallo beste carnavalisten,

Orend Carnaval en Carnaval Oilsjt 2016 liggen nu achter de rug, we kunnen dus Carnaval 2016 stillekesaan afsluiten. 
Even een terugblik door de Tsjoepeneizen ...

De Tsjoepeneizen hebben altijd al een 'nen neis' gehad voor actuele thema's. 
Na ons thema van vorig jaar in 2015 'Weir gon der me de groven bestel deer' - herinner jullie de mooie pruik en het kostuum met de erin verwerkte verlichting - bleek er inderdaad nogal wat afval achter te blijven na onze drie zotte dagen en werd er (vooral op den Oisljterse radio) hard gewerkt aan een campagne om het vuil zoveel mogelijk te beperken. 
Nog even bij vermelden dat we dat jaar 'in de C' zaten en dus zoals tegenwoordig 'in' is, er nog eens voor zijn gegaan ..."


AKV De Tsjoepeneizen:
"Maar goed, Carnaval 2016 dus 'in den A', volgnummer 15 en dan wordt het nadenken over een thema. En zoals al gezegd, blijft Tsjoep graag in de actualiteit roeren, en dus werd het 'hot item'.
Feestzones nog eens bovengehaald tijdens een van de vele brainstorming vergaderingen bij Tsjoep. 
Er is al verschrikkelijk veel inkt over gevloeid, en toch blijft het een heikel punt. 
De fiëstzones in Oilsjt ...

Want waar moeten de echte carnavalisten nog naartoe?
Waar moeten de pompiers nog naartoe? 
en overvolle 'mert' en hetzelfde voor 't Vredeploin.
't Is zoals het stond in ons themaverduidelijking . Dus hebben we maar ons eigen feestzone gecreëerd dit jaar ... en we moeten zeggen, we hadden er succes mee aan 't station. Er zijn ons nog enkele groepen gevolgd met als gevolg een fantastisch feestje gehad..."

Het resulteerde ook in een mooie 20e plaats, en daar mogen we tevreden mee zijn in deel A van de stoet.

Nog een fantastische evolutie binnen het Oilsjterse carnavalgebeuren: 
de social media en de media in 't algemeen! 
Aan het begin van het seizoen waren we met Carnavalaalstkoentje spontaan overeengekomen om een aantal reportages te maken: 'Op weg naar Carnaval 2016 met de Tsjoepeneizen'. Het resultaat ervan mag er wel zijn. Een 8-tal afleveringen te vinden op de blog van Carnavalaalstkoentje die - althans dat denken we toch - de aanloop naar Carnaval vanuit een AKV goed weergeven. 
Met dank aan 'de miëst verdiensjtelèken Oilsjteneir'. 
Er werd trouwens nog een klein vervolg aangeplakt met ons bezoekje aan HKV De Leste Kannekes in Halle."

Aflevering 1 gemist? KLIK
Aflevering 2 gemist? KLIK
Aflevering 3 gemist? KLIK
Aflevering 4 gemist? KLIK
Aflevering 5 gemist? KLIK
Aflevering 6 gemist? KLIK
Aflevering 7 gemist? KLIK
Aflevering 8 gemist? KLIK
*EXTRA* Tsjoep op doop 'De Leste Kannekes': KLIK


AKV De Tsjoepeneizen:
"Ook ons FB-pagina zelf 'AKV De Tsjoepeneizen' blijkt een hit te zijn. 
Wat begon een goed jaar terug als 'we gaan ons ook een facebook paginaken maken', begint goed uit te groeien. We hebben intussen de kaap van de 600 volgers bereikt, we zitten aan 630 volgers momenteel. 
De berichten en vooral de foto's worden druk bezocht en bekeken! Eigenlijk, bij nader inzicht, is het er zo druk dat we daar constant mee bezig zijn en onze website wat in de vergeethoek is geraakt. Maar daar gaan we binnenkort ook iets aan doen!

Bon, dit even terzijde, onze carnaval met ons oigen fiëstzone was dus wel ne fantastischen. Onze zondagstoet mocht er zijn, e fantastisch dansken met veel bosj op ons stoetlieken! We hadden ook echt het gevoel dat we het volk meehadden, mee betrokken kregen. Op de mert was dat echt goed te voelen!"



AKV De Tsjoepeneizen:
"Ook nog even vermelden dat het niveau van de stoet elk jaar wordt opgetrokken. 
Iedereen zal wel beamen dat dit niet overdreven is. Een prachtige stoet geweest in het algemeen met een fameuze inspanning van alle groepen. 
Het niveau van de budgetten volgt evenwel (niet?) evenredig ..."


AKV De Tsjoepeneizen:
"Weir doeng voesj !

En nu dus op naar 2017! 
Er sluimeren al een paar goeie ideeën. 
Ideeën waar dan binnenkort een thema moet uitvloeien. Maar daarvoor hebben we nog even tijd. Nu ons eerst focussen op onze jaarlijkse kwis en ons eetfestijn. Meer info volgt daarover binnenkort. Zogauw we meer weten berichten we hierover!

Gtn,
De Tsjoepkes."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten